Английският шампион Ливърпул е подновил интереса си към централния защитник на Лил Свен Ботман. „Мърсисайдци“ бяха свързвани в младия нидерландец в началото на годината. Сега обаче на „Анфийлд“ са решили, че в крайна сметка трябва да привлекат играч за центъра на отбраната, след като снощи Жоел Матип получи поредната си контузия и вероятно също ще отсъства по-дълго време.

Така единствените играчи, с които Юрген Клоп разполага в тази зона, са Рис Уилямс и Натаниел Филипс. Фабиньо, който замени Върджил ван Дайк, вчера също пропусна дербито с Тотнъм заради мускулна травма. След мача Клоп намекна, че клубът трябва да направи опит да вземе централен защитник до понеделник, когато затваря зимния трансферен прозорец.

21-годишният Ботман не е пропуснал мач за Лил от началото на сезона. Той е младежки национал на Нидерландия, като вече получи повиквателна и за първия отбор на „лалетата“, макар че все още не е записал дебют за него.  

Според „Daily Express“, Лил ще иска за Ботман между 20 и 30 милиона паунда, след като преди година и половина го привлече за около 7 милиона.

Трансферният пазар в Англия затваря в понеделник, 1 февруари, в 23:00 часа местно време.