Ръководството на Ливърпул е готово да активира освобождаващата клауза в договора на Андрос Таунсенд. Според английските медии мърсисайдци са склонни да платят 10,5 милиона паунда за настоящия футболист на Нюкасъл.

„Свраките“ загубиха мястото си във Висшата лига през отминалия сезон и вече в Чемпиъншип се готвят за сериозно редуциране на бюджета. Логично е част от водещите им футболисти да представляват апетитна хапка за водещите клубове и явно 24-годишният Таунсенд попада в тази категория.

На Острова се спекулира, че Манчестър Сити също следи ситуацията около бившия играч на Тотнъм, който премина на „Сейнт Джеймсис Парк“ през януари. Футболистът вкара няколко важни гола за „свраките“, с които възроди надеждите им за оцеляване, ала в крайна сметка клубът не избегна изпадането. Той дори бе повикан в разширения състав на Англия преди старта на UEFA EURO 2016, ала отпадна от него, когато селекционерът Рой Ходжсън трябваше да намали групата си от 26 до максималното разрешените 23-ма футболисти.