Всеизвестни са проблемите с контузии в Ливърпул през този сезон, особено в зоната на защитата. Аут до края на сезона, почти сигурно, са Върджил ван Дайк и Джо Гомес, докато Фабиньо получи травма преди победата над Тотнъм като гост в четвъртък с 3:1. Жоел Матип пък беше сменен принудително на почивката в същия двубой.  

Мениджърът на тима Юрген Клоп пък заяви, че отборът ще се опита да вземе нов централен бранител, но не е сигурен дали ще успее до края на трансферния прозорец другата седмица.  

Италианският журналист Фабрицио Романо посочи двама защитници, които Ливърпул следи. Според него, „червените“ са гледали отблизо бранителите на РБ Лайпциг Даю Упамекано и Ибрахима Конате.

„Ливърпул се интересува и от двамата [Упамекано и Конате]. Със сигурност Конате е бил разузнаван. Мечтата за Ливърпул обаче е Упамекано. Той би бил перфектен, според Юрген Клоп. Но в момента е толкова трудно. Там е Байерн Мюнхен [който се интересува от Упамекано]. Челси също, както и Пари Сен Жермен. Когато има такива клубове и трябва да преговаряте повече с играча повече, отколкото с РБ Лайпциг, защото ще трябва да бъде платена клаузата [за откупуване]. Всичко зависи от играча и предлаганата му заплата, това не е толкова лесно“, заяви Романо пред „Anfield Watch“.