Редица клубове от Висшата лига следят отблизо централния защитник на Олимпиакос Папе Абу Сисе, твърди „Daily Mail“. Ливърпул, Арсенал и Евертън вече са били пратили представители в Истанбул за сблъсъка на Олимпиакос в Лига Европа с Фенербахче. В този двубой Сисе успя да помогне за гръмката победа с 3:0 за гърците.

Защитата на гръцкия шампион е стабилна през този сезон, като 26-годишният Сисе е титуляр заедно с бившия бранител на Арсенал Сократис Папастатопулос. Той все още не пропуснал нито един мач този сезон.

Сега Сисе е следен от някои английски тима, но британското издание твърди, че Ливърпул показва най-голям интерес към момента. Централният защитник е спечелил място в списъка на трансферните планове на „червените“, тъй като мърсисайдци ще искат да подсилят отбраната си.

Сисе ще има познато лице, което да го посрещне на „Анфийлд“, като неговият съотборник в националния отбор на Сенегал Садио Мане вече се утвърди като легенда на „червените“.

26-годишният бранител има договор с Олимпиакос до лятото на 2024 година, а порталът Transfermarkt.com го оценява на 6 милиона евро.