Отборът на Ливърпул има интерес към полузащитника на Валенсия Карлос Солер, като ще се опита да го привлече през следващото лято. 24-годишният футболист е харесван лично от мениджъра Юрген Клоп, пише „Todofichajes“.

На „Анфийлд“ така и не успяха да вземат заместник на напусналия със свободен трансфер в посока Пари Сен Жермен Джорджиньо Вайналдум. Клубът обаче набелязва играчи за този пост и Солер е на първо място в списъка на Юрген Клоп.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Испанецът бе един от най-добрите играчи на Валенсия през миналия сезон, в който изигра 32 мача в Ла Лига, отбеляза 11 гола и направи 8 асистенции. Договорът му с „прилепите“ е до лятото на 2023 година, така че през следващата година от клуба ще са доста по-склонни да го продадат и то срещу не толкова висока сума. Точно на това се надява и Клоп.

Солер продължи със силните си изяви и от началото на тази кампания, като вече има 3 гола в първите 3 мача. Освен това той вече дебютира и за националния отбор на Испания в четвъртък при загубата от Швеция с 1:2 в световните квалификации.