Ливърпул се интересува от полузащитника на Пари Сен Жермен Марко Верати, след като като Фабиньо и капитанът Джордан Хендерсън се очаква да се преместят в Саудитска Арабия. Бразилецът ще се присъедини към Ал Итихад за около 40 милиона евро, докато английският национал ще отиде при бившия си съотборник Стивън Джерард, който оглавява Ал Итифак.

„Червените“ вече привлякоха двама полузащитници това лято - Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай, след като позволиха на Джеймс Милнър, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта да напуснат като свободни агенти. Сега обаче от „Анфийлд“ се очаква да бъде взет поне още един играч за средата на терена и L’Equipe съобщава, че Ливърпул е един от двата клуба от Висшата лига, които са били в контакт с ПСЖ за Верати.

Френският шампион е готов да продаде италианския национал, но според информацията ще поискат около 80 милиона евро за неговия подпис. 30-годишният футболист има договор с ПСЖ до юни 2026-а година и подобно на много европейски звезди също получи изгодна оферта от Саудитска Арабия това лято. Верати има 416 мача за ПСЖ, откакто се присъедини към клуба от Пескара през 2012-а година. Смята се, че интерес към него има и от страна на Атлетико Мадрид.

Манчестър Сити също бе отправил запитване за Верати, тъй като „гражданите“ трябваше да заменят капитана си Илкай Гюндоган, който премина в Барселона със свободен трансфер. В крайна сметка те подписаха с Матео Ковачич в сделка за 25 милиона паунда от Челси.

Ливърпул продължава да следи и звездата на Саутхемптън Ромео Лавия, въпреки че оценката на „светците“ от 50 милиона паунда означава, че все още няма подадени официални оферти за него. Междувременно Калвин Филипс от Манчестър Сити, Райън Гравенберх от Байерн Мюнхен и Ману Коне от Борусия Мьонхенгладбах също са сред вариантите за мърсисайдци.