Английският шампион Ливърпул не се отказва от централния защитник на РБ Лайпциг Ибрахима Конате. Наскоро се повиха информации, че „мърсисайдци“ вече са се договорили с бранителя и с германския клуб. Смяташе, че тимът на Юрен Клоп ще плати на Лайпциг около 35 милиона евро, колкото е записаната клауза в договора му с „биковете“, а самият играч е дал съгласието да сложи подписа си под петгодишен договор с тима.

Сега обаче „Telegraph“ разкрива, че клаузата му за откупуване е по-висока от първоначалната обявена сума. Съобщава се, че 21-годишният французин би излязъл на „червените“ около 45 милиона евро, което е с 10 милиона повече.

Въпреки това, от Ливърпул остават убедени, че ще привлекат талантливия защитник. Изданието допълва още, че мърсисайдският клуб е на пол позишън, за да си осигури подписа на Конате.

Проблем при осъществяването на трансфера обаче може да се окаже невъзможността на „червените“ да играят в Шампионската лига през следващия сезон, тъй като това може да повлияе на бюджета им за трансфери. Към момента Ливърпул заема шестата позиция във Висшата лига с актив от 54 точки, с четири по-малко от четвъртия Челси при оставащи пет мача до края на кампанията.