Отборът на Ливърпул може да загуби втори футболист от легендарното си трио, ако Роберто Фирмино покаже, че иска да напусне „Анфийлд“ в опит да си осигури място в състава на Бразилия за Световното първенство по-късно тази година.

Тимът на Юрген Клоп ще се събере за началото на предсезонната си подготовка в понеделник. Тимът обаче вече се раздели със Садио Мане, който беше продаден на Байерн Мюнхен, но в същото време голмайсторът Мохамед Салах най-сетне подписа нов договор с клуба.

Сега Фирмино, с оставащи само 12 месеца от текущия му договор, привлича интерес от Ювентус, а „биаконерите“ смятат, че могат да го купят за по-малко от 20 милиона паунда. Ливърпул не се интересува от предположенията, че Юве може да предложи френския полузащитник Адриен Рабио в замяна на бразилския нападател. Но те планират разговори с Фирмино и неговите представители през следващите седмици.

И ако нападателят покаже, че би искал да потърси ново предизвикателство, тогава мърсисайдци вероятно ще се опитат да го продадат и да спечелят пари, вместо да загубят 30-годишния футболист като свободен агент следващото лято, пише „Mirror“.

Фирмино се превърна в един от любимците и голям герой за тима на Клоп, откакто пристигна от Хофенхайм за 29 милиона паунда преди седем години. Неговата връзка със Салах и Мане беше ключов фактор за това Ливърпул да спечели Шампионската лига и Висшата лига в последователни сезони.

Но той страдаше от контузии в последните сезони, като и пристигането на Диого Жота. А закупуването и на Дарвин Нунес е друго предизвикателство, което той трябва да преодолее. В същото време Фирмино загуби мястото си в отбора на Бразилия през последните месеци и знае, че ще трябва да играе редовно през първите три месеца от новия сезон, за да си спечели място в състава на Тите за Мондиала в Катар.