Ръководството на Ливърпул съвсем скоро ще стартира преговорите с РБ Лайпциг за предсрочното финализиране на трансфера на Наби Кейта.

„Червените” имат договорка да привлекат гвинейския футболист след края на настоящия сезон, ала предвид раздялата с Филипе Коутиньо са решили да пробват дали ще могат да променят първоначалното споразумение. Клубът ще е склонен да плати допълнителна трансферна сума извън договорените 48 милиона паунда, за да вземе Кейта 6 месеца по-рано.

Ливърпул започва офанзива за Кейта, иска го през януари

Според вестник „Ливърпул Екоу” самият футболист също има желание да премине на „Анфийлд” още сега. Това значи, че всичко опира до РБ Лайпциг, откъдето обаче вече няколко пъти заявиха, че не смятат да пускат ценния си играч по средата на кампанията.

На този етап шефовете на немския тим запазват мълчание и очевидно разговорите ще претърпят развитие през следващите дни. Много е вероятно РБ Лайпциг да откаже за пореден път промяна в параметрите на договорката.

Ливърпул плаща допълнителни 18 милиона паунда за Наби Кейта?

Проблем за Ливърпул ще бъде и фактът, че дори Наби Кейта да пристигне сега, то той няма да може да играе  в мачовете за Шампионската лига. Африканецът би бил на разположение само за срещите от Висшата лига и ФА Къп.