Йорг Шматке по всяка вероятност още утре ще бъде назначен официално за спортен директор на Ливърпул. 59-годишният германец, който е бивш играч на Фортуна Дюселдорф, Фрайбург, Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах, има опит като спортен директор. Той е работил като такъв в Аахен, Хановер, Кьолн и Волфсбург, а взаимоотношенията му с Юрген Клоп са повече от дерби.

Твърди се, че първоначално Шматке ще подпише краткосрочен договор – само за летния трансферен прозорец, след което ще стане ясно дали ще остане за постоянно на „Анфийлд“. При всички положения обаче върху него ще падне голяма част от отговорността за селекцията през предстоящия трансферен прозорец. Логично е при тези обстоятелства Шматке да се обърне към пазара, който познава най-добре и същевременно където има най-сериозни връзки – Бундеслигата.

Германският „Билд“ назовава четирима играчи, които потенциално могат бъдат обект на интерес от страна на Ливърпул и Шматке. Това са Райън Гравенберх, Йошко Гвардиол, Флориан Нойхаус и Даичи Камада. Разбира се, няма как Ливърпул да привлече и четиримата. Според „Билд“ първата цел в този списък е халфът на Байерн (Мюнхен).