Ливърпул се надява да подпише с полузащитника на Челси Мейсън Маунт през лятото фона на тежките преговори за нов договор на английския национал със „сините“. 24-годишният халф иска сериозно увеличение на заплатата, а Daily Mail съобщава, че част от ръководството на клуба от „Стамфорд Бридж“ вече мисли, че няма бъде постигнато споразумение.

Междувременно Ливърпул планира да подсили халфовата линия след слабия сезон досега. „Червените“ ще опитат да се възползват от неясното бъдеще на Маунт в Челси, породено от различията между играча и клуба в преговорите. Смята се, че английският национал иска да утрои настоящата си заплата от 80 000 паунда на седмица, което би го поставило в листата с най-високо платени играчи в отбора.

Настоящият договор на халфа със „сините“ изтича след 18 месеца, което може да принуди Челси да вземе решение за него това лято. Съобщава се, че хола от ръководството на лондончани са се примирили, че полузащитникът няма да удължи контракта си с клуба.

Маунт беше обявен за Играч на годината в Челси за последните два сезона. Халфът стартира в 19 от 22-те мача на „сините“ във Висшата лига през тази кампания.