Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, лично настоява отборът да бъде подсилен с още един нов играч януари и това е полузащитникът на Бенфика Енцо Фернандес, твърдят медиите в Португалия. 21-годишният аржентинец беше в основата на това „албиселесте“ да триумфират на Световното първенство в Катар. Той също така бе коронован с наградата за Най-добър млад играч на турнира.

Това привлече интереса на редица европейски грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Реал Мадрид. Аржентинското издание „TyC Sports“ дори твърди, че „червените дяволи“ водят в битката за младия халф.

„Червените дяволи“ също бяха в по-изгодна позиция за звездата на ПСВ Айндховен Коди Гакпо, но мърсисайдци ускориха преговорите и успяха да измъкнат крилото под носа на Ман Юнайтед, след като ПСВ официално обяви, че са продали нидерландеца на „червените“. Именно загова сега се смята, че това може да се случи отново и в битката за Фернандес.

Португалският вестник „O Jogo“ пък твърди, че Ливърпул, заедно с Юнайтед засилват преговорите си с представителите на младока с оглед на по-бързо постигане на евентуалната сделка. Изданието отбелязва, че изглежда все по-вероятно Фернандес да напусне Бенфика още през зимата.

Вчера се появиха информации, че на „Естадио де Луж“ са пристигнали две еднакви оферти - по 127 милиона евро за младия полузащитник. И двете предложения надхвърлят клаузата за откупуване, която е на стойност 120 милиона и бе обявена като минимума, за да клуба пусне футболиста си.

По-рано днес пък се писа, че и Челси се е включил в надпреварата за Фернандес и дори е готов да извади 130 милиона евро. От „Стамфорд Бридж“ вече разговарят и с Жорже Мендеш, който е агент на играча.

Позицията на Бенфика за момента е, че клубът желае да задържи Фернандес поне до края на сезона.