Английският шампион Ливърпул ще се опита да подсили полузащита си за следващия сезон и обмисля да привлече Сандер Берге от Шефилд Юнайтед за тази цел, пише „Eurosport“.

Норвежкият национал премина в тима на „остриетата “в началото на 2020 година срещу рекордната сума за клуба от 22 милиона британски лири, но е почти сигурно, че ще напусне през лятото с оглед на ситуацията с отбора.

Шефилд Юнайтед е на дъното на Висшата лига, като мениджъра Крис Уайлдър вече беше освободен, а на фона на тежкото поражение от Лестър Сити с 0:5 през уикенда, надеждите им за оцеляване изглеждат илюзорни. В момента тимът е на 14 точки от спасителната зона.

Интерес към Берге се очаква да не липсва, като се твърди, че Тотнъм, Арсенал и Астън Вила са сред останалите клубове, които следят 23-годишния норвежки национал. Към тях обаче е готов да се присъедини и Ливърпул.

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп иска да разбере обаче дали Джорджиньо Вайналдум ще остане на „Анфийлд“, след като договорът му изтича през лятото. Германецът ще е в очакване и на информация с каква сума за трансфери ще разполага през лятото.