Ливърпул следи отблизо трансферната цел на Челси и Арсенал Виктор Осимен. The Sun твърди, че че скаутите на мърсисайдци са наблюдавали звездата на Наполи, докато той бе в Португалия с националния отбор на Нигерия, където африканците се изправиха срещу Саудитска Арабия и Мозамбик през последната седмица. Голмайсторът на партенопеите игра само час срещу саудитците, преди да получи контузия в сухожилието при равенството 2:2.

Но босът на Ливърпул вече знае за качествата на 24-годишния Осимен, който изстреля Наполи до титлата в Серия А миналия сезон. Отношенията на нападателя с италианския шампион обаче се влошиха през последните няколко месеца, като се съобщава, че не си говори с треньора Руди Гарсия, а бъдещето му в клуба е неясно. До този момент през сезона той има шест гола, с което затвърждава репутацията си на най-добрите нападатели в света. Смята се, че от Наполи ще искат над 100 милиона паунда за своя голмайстор, чийто договор изтича през лятото на 2025-а година.

Тъй като от Саудитска Арабия се очаква да подновят опитите си да привлекат звездата на Ливърпул – Мохамед Салах, през януари, Клоп знае, че трябва да му намери подходящ заместник, ако египтянинът напусне Анфийлд, а Осимен се очертава като идеална цел.

„Червените“ обаче може да се изправят срещу конкуренцията на Челси за нигериеца. „Сините“ имат остра нужда от типичен голмайстор, а в същото време интерес има и от страна на Арсенал, като мениджърът Микел Артета е убеден, че се нуждае от клиничен №9, за да надвие Манчестър Сити в битката за титлата.