В последните часове Ливърпул е проявил интерес към полузащитника на Байерн Мюнхен Ренато Санчес. Според германското издание „Кикер” мърсисайдци дори са фаворити за подписа на португалския национал.

Юве иска Ренато Санчес под наем

Съдбата на 20-годишния играч виси във въздуха вече цяло лято, след като самият Санчес заяви, че чувства нужда да смени обстановката. Милан в течение на седмици водеше преговори за привличането му, но така и не можа да постигне консенсус с баварците за механизма на сделката.

В крайна сметка Байерн преустанови диалога с „росонерите”, които искаха да вземат играча под наем с опция за откупуване. Грандът от Мюнхен е готов да обсъжда единствено директно покупки за футболиста, който се надява да си намери отбор, в който да играе по-редовно.

Меракът на Милан по Ренато Санчес не се е притъпил

Младокът, който вдигна европейската титла с Португалия през миналото лято, така и не може да се утвърди в първия тим на Байерн. Ливърпул от своя страна напираше много за опорния халф на РБ Лайпциг Наби Кейта, за когото срещнаха серия твърди откази. Изглеждаше така, сякаш „червените” се бяха примирили с наличните си опции (включително и с дългосрочната травма на Адам Лалана). Явно обаче мениджърът Юрген Клоп все пак не се отказал от идеята да привлече ново попълнение в полузащитата.