Ливърпул е отправил първа оферта за полузащитника на Селта Виго - Габри Вейга, тъй като мениджърът Юрген Клоп продължава да иска да подсили своята халфова линия това лято. „Червените“ най-вероятно ще пратят трето предложение и за Ромео Лавия от Саутхемптън, след като миналата седмица „светците“ отхвърлиха първите две оферти на мърсисайдци.

Лавия остава приоритет за Клоп, но също така се споменава, че германецът има желание да придобие услугите и на Вейга. Според Deportes COPE Galicia, Ливърпул е изпратил оферта от 21,5 милиона паунда за Вейга, която е далеч под откупната му клауз от 34,4 милиона паунда.

Испанското издание твърди, че Ливърпул възнамерява да сключи по-евтина сделка, като идеята да го даде под наем обратно в испанския тим за новия сезон. Съобщава се, че Пари Сен Жермен и Челси също се интересуват от 21-годишния полузащитник и са готови да платят клаузата му.

Въпреки това, възможността Вейга да бъде задържан за още един сезон може да бъде привлекателно предложение за Селта. Президентът на клуба - Карлос Моурино, вече даде да се разбере, че няма да пусне играча, освен ако клаузата му за откупуване не бъде платена.