Ливърпул се очертава като фаворит за подписа на централния защитник от Базел Мануел Аканджи. Според британският вестник „Индипендънт” мърсисайдци водят в трансферната надпревара с Борусия Дортмунд.

22-годишният Аканджи минава за един от големите таланти в Швейцария и не е чудно, че името му буди интерес. Още преди седмици стана ясно, че при отварянето на зимния трансферен прозорец ще бъде много трудно за Базел да задържи 187-сантиметровия бранител.

Ливърпул си връща крило от Фрайбург

Дотук Ливърпул и Борусия са най-настоятелни спрямо швейцарския национал, като на Острова считат, че „червените” имат известно предимство заради поставените от Базел условия. Както е известно, тимът успя да се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига, където жребият определи тежък съперник в лицето на Манчестър Сити. Затова „ротблау” са поискали да задържат Аканджи в редиците си поне до края на сезона.

Клоп: Коутиньо и Джан с нищо не показват, че искат да си ходят

Борусия Дортмунд настоява трансферът да се случи през януари, докато Ливърпул е изразил готовност да изчака. Именно този компромис от страна на „червените” дотук накланя везните в тяхна полза.

Аканджи вече записа 28 мача във всички турнири през сезона, като в тях се отчете с 2 гола и 2 асистенции.


НЕ ПРОПУСКАЙ ГРАНДИОЗНОТО ЗРЕЛИЩЕ АРСЕНАЛ-ЛИВЪРПУЛ ТАЗИ ВЕЧЕР ОТ 21,45 ЧАСА – ПРЯКО ПО DIEMA SPORT 2 И GONG PLAY!