Английският шампион Ливърпул се готви да се раздели с петима играчи в следващите 48 часа. Въпреки че трансферният прозорец затвори, английските клубове все още могат да правят сделки до 17:00 часа местно време в петък. Играчите обаче могат да сменят клуба само, ако е отбор от друга дивизия в страната.

Или по друг начин казано - клубовете от Вишата лига могат да продават и преотстъпват футболисти на тимове от Чемпиъншип и по-долните нива, както и да привличат такива в обратната посока.

Първото име, с което Ливърпул смята да се раздели, е това на Хари Уилсън. „Мърсисайдци“ искаха да продадат крилото за постоянно, но му поставиха цена от 20 милиона паунда и отбори като Астън Вила, Лийдс и Бърнли се отказаха. В крайна сметка Уилсън отново ще бъде пратен под наем, като най-вероятно ще премине в тима на Суонзи.

Неговият съотборник в националния отбор на Уелс Бен Уудбърн, който през миналия сезон игра под наем в Оксфорд Юнайтед, може да заиграе в Чарлтън или Хъл Сити.

Младият Натаниел Филипс също ще бъде преотстъпен на тим от Чемпиъншип, докато други двама младоци - Лиъм Милър и Хърби Кейн също се търсят нови отбори в по-долна дивизия.