19-кратният английски шампион Ливърпул ще трябва да изчака още една година, ако иска да привлече полузащитника на Борусия Дортмунд и Англия Джуд Белингам. Големият талант на „жълто-черните“ е силно искан от мениджъра на „червените“ Юрген Клоп играчи.

В Борусия обаче са категорични, че, след като се разделиха през това лято с Ерлинг Халанд, няма да пуснат още една от звездите си през същия трансферен прозорец. Точно такава е практиката на германския клуб в последните години, като подобна бе и причината за забавянето на трансфера на Джейдън Санчо в Манчестър Юнайтед, за който се говореше много преди да бъде финализиран.

Почти сигурно Ливърпул ще подпише с десния бек на Абърдийн Калвин Рамзи, който ще стане третото и последно ново попълнение на мърсисайдци през това лято. Преди това бяха привлечени Фабио Карвальо и Дарвин Нунес, който може би ще се превърна в най-скъпата покупка на клуба изобщо. Така Клоп вече успя да вземе по един млад играч и за трите линии – защитата, полузащитата и атаката. „The Sun“ и „The Independent“ смятат, че с това селекцията в Ливърпул ще приключи, но през следващото лято мърсисайдци отново ще се насочат към привличането на Белингам.

Очаква се английският тим да се раздели с няколко играчи през следващите седмици. Първият от тях ще бъде Садио Мане, който ще бъде продаден на Байенр Мюнхен. Мърсисйдци най-вероятно ще продадат или ще пуснат под наем поне още редица играчи – Такуми Минамино, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Натаниел Филипс, Рийс Уилямс, Неко Уилямс и Бен Дейвис.