Отборът на Ливърпул официално потвърди привличането на Фабио Карвальо от Фулъм. Настоящият договор на Карвальо с „котиджърс“ изтичаше през юли тази година, а трибунал във Великобритания задължи Ливърпул да плати 5.9 милиона евро за правата му.

19-годишният офанзивен футболист подписа контракт за пет години. Той ще носи №28 в тма на мърсисайдци. Той призна, че е изпитвал огромно нетърпение за трансфера, който не успя да се осъществи навреме през януари.

„Просто е невероятно усещане да си тук в един от най-големите клубове в света, ако не и най-големия. Така че просто съм щастлив да бъда тук и нямам търпение да започна“, каза Карвальо пред официалния сайт на клуба при представянето си.

Португалецът отбеляза 10 гола в 36 мача за Фулъм през миналия сезон и помогна на тима за завръщането във Висшата лига.

„След като чуеш, че Ливърпул се интересува от теб, има само една мисъл в главата ти, която е да се присъединиш към тях и да се опиташ да бъдеш в и около отбора. Надявам се, че мога да постигна големи неща. Говорих с всички и с мениджъра и се почувствах толкова естествено. Когато нещата стават естествено, е много по-лесно да вземеш решение“, каза още Карвальо.