Ливърпул е отправил официална оферта на стойност 55,5 милиона паунда за футболиста на Монако Тома Лемар, съобщава „Telegraph“.

Мърсисайдци искат да се подсилят с нов футболист в халфовата линия, а според информацията интересът към Лемар не е свързан с евентуална продажба на Филипе Коутиньо.

На този етап е малко вероятно от Монако да се съгласят да продадат 21-годишния футболист точно през настоящия трансферен прозорец, тъй като клубът вече се раздели с Тиемуе Бакайоко, Бенжамен Менди, Бернардо Силва, а в близките часове се очаква официално да бъде потвърдена и сделката с Пари Сен Жермен за Килиан Мбапе. 18-годишният футболист се очаква по-късно днес да премине медицински изследвания и да финализира преминаването си в клуба от френската столица. Според първоначалните планове в сделката между Монако и ПСЖ ще бъдат включени и други играчи.

21-годишният Лемар, който е обект на интерес и от страна на Арсенал, е един от най-силно представящите се играчи на монегаските през този сезон, а през миналия изигра важна роля при спечелването на титлата.

Преди няколко дни мениджърът на „артилеристите“ Арсен Венгер обяви, че този футболист вече е затворена страница за него.

Арсенал се отказа от Тома Лемар

Лемар премина в състава на Монако през лятото на 2015 година срещу сумата от 3,5 милиона паунда от тима на Каен.

Ман Юнайтед надцаква Арсенал за играч на Монако