Ливърпул официално прати под наем централния защитник Рийс Уилямс под наем до края на сезона в третодивизионния Порт Вейл, обявиха от клуба. По-рано през януари „червените“ си върнаха 22-годишния бранител от друг наем – в шотландския Абърдийн, където обаче нещата за Уилямс не потръгнаха.

Сега той бе даден на Порт Вейл, а мениджърът на отбора от местната Лига 1 - Анди Кросби, вярва, че клубовете от елита виждат Порт Вейл „като идеален дом за развитието на бъдещите си таланти“.

„Той (Уилямс) идва в отбора и незабавно ще подобри нашите възможности в защита с качеството, което притежава, и като човек. Сигурен съм, че той ще се бъде важна фигура и извън терена със своя стремеж и желание да стане най-добрата версия на себе си. Този трансфер е още един пример за клубовете от елитното ниво, които оценяват начина, по който се отнасяме към играчите както на терена, така и извън него, и начина, по който играем като отбор, и в крайна сметка виждат Порт Вейл като идеален дом за развитието на своите таланти“, заяви Кросби пред клубния сайт.