Защитникът на Ливърпул Бен Дейвис може да се присъедини към Шефилд Юнайтед под наем до края на сезона. Централният бранител, който все още не е изиграл нито един официален мач за „червените“, ще му бъде предложен шанс за по-редовен футбол при „остриетата“, пише „Sky Sports“.

26-годишният Дейвис прекара осем разочароващи месеца на „Анфийлд“. Той лекуваше и контузия през по-голямата част от времето. И въпреки че е готов за игра, след като участва в контролата срещу Осасуна, конкуренцията за титулярно място е ожесточена.

Върджил ван Дайк и Жоел Матип стартираха при победата с 3:0 над Норич в събота, като Джо Гомес също се върна от контузия. Мениджърът Юрген Клоп подсили отбраната и със защитника Ибрахима Конате от РБ Лайпциг, а 22-годишният французин ще се стреми да спечели място в стартовата единайсеторка през този сезон. Ливърпул също има на разположение Натаниел Филипс, който също е пред Дейвис, въпреки интереса към младока от страна на Бърнли и Брайтън.

Дейвис бе взет в последния ден от зимния трансферен прозорец, когато се нуждаеше спешно от нови централни защитници. Озан Кабак също се присъедини към Ливърпул от Шалке, но не успя да убеди с изявите си, че трябва да бъде откупен за постоянно.