Фланговият нападател Федерико Киеза може да смени Ювентус с Ливърпул, твърди Gazzetta dello Sport. Изданието смята, че „биаконерите“ не са сигурни, че намерението на 25-годишния италиански национал е да поднови договора си и следователно клубът е готов да изслушва оферти това лято.

Gazzetta пише, че редица топ клубове от Англия проявяват интерес, но единственият конкретен тим, който е посочен конкретно, е Ливърпул. Мърсисайдци се очаква да се разделят с Фабио Карвальо под наем, като Брентфорд следи ситуацията на 20-годишния футболист, а по тази причина „червените“ ще търсят играч на тази позиция.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Мениджърът Юрген Клоп е голям фен на Киеза и се очаква клубът скоро да отправи оферта от 40 милиона евро. Ювентус обаче ще настоява за поне 60 милиона евро. Договорът на лявото крило изтича през 2025-а година, като торинци са готови да му предложат нов, но агентът на футболиста иска увеличение на заплатата.

„Старата госпожа“ обаче не е готова да изпълни това желание заради несигурното си финансово си състояние, но в същото време не иска да изпадне в ситуация, в която на Киеза ще му остава само една година от договора.

Смята се, че Челси, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен другите отбори, които следят Киеза. Допълва се, че отношенията му със старши треньора Масимилиано Алегри не са добри и няма да е изненада, ако реши да смени обстановката това лято.