Ливърпул показа, че не смята да прави спънки на резервния си страж Симон Миньоле, ако последният реши да търси късмета си в друг тим. Според „Дейли Мейл” мърсисайдци са готови да се разделят с белгиеца при оферта от 15 милиона паунда.

31-годишният футболист показа безукорно поведение през сезон 2018/2019, в който беше ясно, че ще бъде твърде резерва на новото попълнение Алисон Бекер. Въпреки факта, че не записа нито едно участие във Висшата лига през сезона – а при това положение нямаше да вземе шампионски медал, ако Ливърпул бе успял да се пребори с Манчестър Сити – стражът непрекъснато изразяваше безрезервна подкрепа както към Алисон, така и към останалите съотборници в интервюта и публикации по социалните мрежи.

Към момента Ливърпул не си е поставял за цел твърдо да се разделя с опитния страж, като се има предвид, че другият им вратар – небезизвестният Лорис Кариус – ще остане преотстъпен в Бешикташ и през следващия сезон. Всичко опира до личното желание на Миньоле, който лесно би си намерил друг тим във Висшата лига или в друго от водещите първенства на Европа.

На английски пазар интерес към него проявяват със сигурност Борнемут, Уотфорд и спечелилия промоция Норич Сити. През лятото на 2018-а много упорити бяха слуховете за трансфер на Миньоле в Наполи.

Ако се стигне до продажба на белгиеца, Ливърпул ще прегледа опциите си за позицията на втори вратар. Засега е по-вероятно те да включват собствени таланти от младежкия тим.