Отборът на Ливърпул е готов да продаде защитника Натаниел Филипс през януари за около 15 милиона паунда. 24-годишният англичанин е готов да напусне „Анфийлд“, за да играе редовно. През този сезон той има само четири участия за „червените“ във всички турнири.

„Sun“ пише, че мърсисайдци няма да му правят спънки, ако реши да смени остановката, но ще искат минимум 15 милиона за правата му. В момента Филипс се възстановява от травма, която получи в мача срещу Милан в Шампионската лига. Въпреки контузията той трябва да бъде на разположение през следващия месец.

Уест Хем е силно свързан с централния защитник, тъй като търсят подкрепления в отбрана. Анджело Огбона, Курт Зума и Бен Джонсън наскоро претърпяха контузии, които биха могли да ги задържат извън игра за значителен период от време.

Филипс може да бъде важно попълнение за „чуковете“, които продължават да се борят за място в четворката.

Въпреки това лондончани може да срещнат известна конкуренция, тъй като Нюкасъл също проявява интерес към англичанина. Мениджърът Еди Хау иска да вземе няколко нови попълнения през януари, в опит да помогне на „свраките“ да излязат от зоната на изпадащите.