Ливърпул ще се насочи към английския национал Калвин Филипс като алтернатива на Джуд Белингам това лято. „Червените“ искат да се възползват от несигурното положение на халфа в Манчестър Сити, където той тка и не успява да се наложи.

Daily Star пише, че 27-годишният Филипс е готов да премине на „Анфийлд“, макар че се присъедини към Сити от Лийдс Юнайтед едва миналото лято. Той обаче претърпя операция в рамото през септември, което го извади от игра до началото на Световното първенство в Катар. Впоследствие Гуардиола не остана доволен от избора на Филипс да се възползва максимално от почивката си, след като футболистът се върна в ужасна форма в Манчестър.

Gulliver/GettyImages
68 снимки

Той беше изгонен от тренировките на отбора, а след това игра само в два мача във всички турнири. Бившият полузащитник на Лийдс все още не е бил титуляр във Висшата лига за шампионите и не участие и при победата с 3:0 над Шефилд Юнайтед на „Уембли“ в полуфинала за ФА Къп в събота, въпреки отсъствието на Родри.

Уест Хем Юнайтед също се интересува от Филипс, но играчът би предпочел шанса да възобнови кариерата си на „Анфийлд“ и да увеличи шансовете си да запази мястото си в състава на Англия.