Ливърпул следи полузащитника на Реал Бетис Гуидо Родригес. „Червените“ миат сериозни проблеми с контузии през този сезон, особено в средата на терена. По тази причина на пожар беше взет Артур Мело под наем от Ювентус, но през уикенда стана ясно, че бразилецът ще отсъства от три до четири месеца заради получена травма по време на тренировка.

Сега мениджърът Юрген Клоп е готов да се обърне отново към трансферния пазар през януари  и Родригес се очертава като опция, съобщава „Estadio Deportivo“.

БТА / BTA
52 снимки

Дефанзивният полузащитник е в Бетис от януари 2020-а и има договор с клуба до юни 2024-а година. Той се превърна в ключов играч за севилци под ръководството на Мануел Пелегрини и беше част от отбора, който спечели Купата на Краля миналия сезон. 28-годишният футболист има и 25 мача за Аржентина и изглежда ще бъде включен в състава на тима за Световното първенство следващия месец.

Изданието твърди, че Бетис не е получил „солидна оферта“ за Родригес през лятото, което им е позволило да го задържат, но някои от най-добрите отбори в Европа, включително Ливърпул, може да се опитат да го вземат през януари. В информацията се посочва още, че Бетис все пак може да се опита да му предложи и нов договор.

Родригес, който отбеляза гол срещу Рома в Лига Европа миналия четвъртък, до голяма степен действа като опорен полузащитник и може да играе на позицията на Фабиньо в Ливърпул.