Английският шампион Ливърпул подготвя сериозна оферта за централния защитник на Интер Стефан де Врай. „Червените“ ще се подсилят с нов бранител през лятото, въпреки че през януари взеха Бен Дейвис и Озан Кабак, който дойде под наем от Шалке.

Очаква се Върджил ван Дайк и Джо Гомес да бъдат готови за началото на следващия сезон, докато Натаниел Филипс се доказа като способен техен заместник.

Въпреки това „мърсисайдци“ ще се опитат да добавят нов защитник към състава си. Смята се, че Ибрахима Конате от РБ Лайпциг е на първо място в списъка им.

Сега обаче „Corriere dello Sport“ пише, че Ливърпул, Манчестър Сити и ПСЖ са готови да извадят оферти за Де Врай през лятото. 29-годишният нидерландец има още две години от договора си с Интер и в последните месеци се твърди, че от клуба водят преговори за неговото удължаване.

Изданието допълва, че „нерадзурите“ не смятат да се разделят със сънародника на Ван Дайк, освен при доста солидна оферта във финансово отношение. Порталът Transfermarkt.com оценява Де Фрай на 55 милиона евро.