Испанският шампион Барселона проявява интерес към фланговия нападател на Ливърпул Луис Диас, твърди The Mirror. На каталунците обаче е било съобщено, че той не се продава, тъй като колумбиецът се разглежда като ключова фигура в дългосрочните планове на Ливърпул.

Британското издание се уповава на информации в родината на Диас Колумбия, че президентът на Барселона Жоан Лапорта е осъществил контакт с представителите на футболиста. Каталунците обаче са затънали във финансова криза, така че би било почти невъзможно да се стигне до сделка, дори ако Ливърпул е готов да продаде колумбийското крило.

Getty/Gulliver images
64 снимки

Съобщава се, че мърсисайдци са поставили цена на Диас между 120 и 140 милиона евро, сума, която Лапорта е определил като „невъзможна". 27-годишният Диас беше привлечен за 45 милиона евро през януари 2022-а година от Порто и бе поредният голям трансферен успех за Ливърпул. Той отбеляза 22 гола в 85 мача във всички турнири, като спечели ФА Къп и два пъти Купата на лигата по време на престоя си на „Анфийлд“. Диас все още има повече от три години до края на договора си с „червените“.

Ако Барселона в крайна сметка успее по някакъв начин да постигне сделка, Диас ще стане третият голям футболист на Ливърпул, който напуска „Анфийлд“ в посока „Камп Ноу“ през последното десетилетие. Нападателят Луис Суарес премина в Барселона за 81.7 милиона евро през лятото на 2014-а, а три години и половина по-късно Филипе Коутиньо премина при каталунците 135 милиона евро.

Освен интереса на Барселона към Диас, Ливърпул също има задача да задържи Мохамед Салах, тъй като клубовете от Саудитска Арабия продължават да кръжат около египетския национал.