19-кратният английски първенец – Ливърпул, е подновил интереса си към защитника на Торино - Пер Шуурс. 23-годишният нидерландец бе набелязан от мърсисайдци още през 2020-а година, но тогава в клуба предпочетоха да вземат Ибрахима Конате, а две години по-късно Шуурс пое в посока Торино.

Той обаче продължи да се развива в положителна посока при „биковете“ и това е накарало мениджъра Юрген Клоп отново да го включи в трансферните си планове, пише Tuttosport.

Шуурс записа 36 мача през миналия сезон, в които отбеляза 1 гол и направи 2 асистенции. Той бе важна част от отбраната на Торино, като имаше голяма роля за доброто представяне на отбора, който завърши на 10-ата позиция в Серия А.

Твърди се, че от Ливърпул дори вече са отправили оферта на стойност 30 милиона евро за нидерландеца, която обаче е била отхвърлена. Играчът има договор с „биковете“ до лятото на 2026-а година и италианците са в силна позиция при преговорите, като ще опитат да измъкнат максимално висока цена за него.

В същото време обаче „червените“ не са единствените кандидати за подписа на Шуурс, след като Кристъл Палас, Нюкасъл и Уест Хем също следят ситуацията с централния бранител.