Ливърпул не е подготвил оферта за нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер към този момент. Известен факт е, че актуалният европейски и световен клубен шампион има интерес към 24-годишния германец за закупуване през лятото, а през последните дни се появиха информации, че клубът от „Анфийлд” е „отключил” трансферната клауза от 60 млн. евро, заложена в договора на играча с тима от „Ред Бул Арена”.

Тимо Вернер

източник: Getty/Gulliver images

Джанлука Ди Марцио потвърди, че Ювентус и Интер имат интерес към играча, като призна, че няма информации дали лидерът в Премиър лийг ще атакува за трансфер Вернер. „Знам, че Вернер ще напусне със сигурност Лайпциг. Неговият агент работи здраво, за да намери нещо добро за него. Има преговори с Ювентус и Интер. За Ливърпул се говори от много време за него трансфер. Не мисля, че той е правилният човек за техния отбор, защото качеството им в нападение не се нуждае от нищо друго”, каза Ди Марцио пред английски медии.

„Фирмино, Салах, Мане! Трудно е да изхарчиш толкова много пари за играч, който ще е резерва. Ще видим, но в този момент няма реална сделка от Ливърпул към Лайпциг за Вернер”, констатира италианецът.

Вернер има 27 гола и 12 паса за попадения в 36 мача за германския клуб през сезона.