Отборът на Ливърпул се е опитал да сложи край на тежкия престой на Филипе Коутиньо в Барселона, като го върне на „Анфийлд“, това пише „Mundo Deportivo“. Испанският журналист Луис Канут твърди, че ммърсисайдци са проучвали възможността да си върнат бразилеца. 29-годишният халф прекара пет силни години с „червените“, преди да предприеме ново предизвикателство в Каталуния, след като отБарса платиха 121 милиона паунда за неговите услуги.

Времето му на „Камп Ноу“ обаче изобщо не може да се нарече сполучливо. След незадоволителен първи сезон той беше пратен под наем в Байерн Мюнхен, където спечели требъл и дори отбеляза два гола срещу Барселона при победата с 8:2 на ¼-финаите в Шампионската лига. Той се завърна в Барса през миналия сезон, но записа едва 14 участия във всички турнири поради контузия.

Някои информации сочат, че напускането на Лионел Меси в посока Пари Сен Жермен потенциално би могло да доведе до това „каталунците“ да дадат легендарната фланелка с №10 именно на бразилеца.

Това би било забележителен обрат за Коутиньо, който е високо ценен от настоящия треньор на Барселона Роналд Куман. Смята се, че нидерландецът е бил голям почитател на бившата звезда на Интер и Ливърпул, когато е бил начело на Саутхемптън и Евертън във Висшата лига.

Но все още нищо не е ясно, тъй като „каталунците“ продължават да имат тежки финансови затруднения. Смята се, че президентът на Барселона Жоан Лапорта скоро ще поиска от Коутиньо и Антоан Гризман да намалят заплатите си, пише „Sport“.