Ливърпул следи звездата на Фулъм Антоний Робинсън и може да се опита да привлече през лятото, твърди Football Insider. 26-годишният ляв защитник е твърд титуляр в отбора на Марко Силва и е впечатлил скаутите на „червените“, които да го наблюдавали през този сезон.

Анализът на мърсисайдци е показал, че Робинсън е дори по-ефективен за Фулъм, отколкото предполагат основните статистически данни на защитника. Американецът води в класацията по брой пресечени подавания през този сезон (58) – с 18 повече от Джеймс Тарковски от Евертън на второ място. Той също така е сред най-добрите крайни защитници във Висшата лига, когато става дума за надиграване един срещу един.

Робинсън има 29 мача във всички турнири за Фулъм през кампанията, в които е регистрирал пет асистенции. Той е стартирал във всички мачове на „котидърс“ във Висшата лига, с изключение на един. Американският национал се присъедини към Фулъм от Уигън през 2020-а година и има договор с лондончани до лятото на 2028-а година.

Титулярният ляв бек на Ливърпул е Андрю Робъртсън, който наскоро се възстанови от сериозна контузия в рамото. Константинос Цимикас и Джо Гомес бяха използвани от мениджъра Юрген Клоп докато шотландецът беше аут. Сега обаче мърсисайдци може да се обърнат именно към Робинсън като нова опция през идното лято.