Отборът на Ливърпул се интересува от полузащитника на Борусия Мьонхенгладбах Денис Закария и ще се опита да го привлече през идния януари. По-рано 25-годишният футболист също беше свързван с трансфер на „Анфийлд“ и сега се твърди, че мениджърът Юрген Клоп ще срещне сериозна конкуренция в лицето на тимове като Байерн Мюнхен, Барселона и Ювентус за подписа му, пише „Calciomercato“.

В същото време „жребчетата“ трябва спешно да намерят свежи средства преди да могат да подпишат с нови играчи, разкрива пък германския вестник „Bild“.

Закария, който е швейцарски национал, има договор с Гладбах само до лятото и се смята, че мърсисайдци са на полпозишън за неговите услуги от Мьонхенгладбах, 25-годишният футболист взе участие в 138 мача във всички турнири и е основна фигура в средата на терена.

Смята се, че Клоп иска да подсили тима в средата на терена, тъй като „червените“ не успяха да намерят заместник на нидерландеца Джорджиниьо Вайналдум, който напусна в посока Пари Сен Жермен миналото лято като свободен агент.

Смята се, че Закария е оценяван на около 24 милиона паунда, но ще се опитат да се договорят с Гладбах на половин цена, като се има предвид, че Ливърпул може да подпише с играча безплатно през лятото.