Ситуацията с контрактите на ключовите играчи в Ливърпул става все по-гореща. Както е известно, голяма част от сериозните фактори на терена за „червените” трябва да преподпишат своите договори, за да продължат да играят за тима от „Анфийлд”.

Една от най-нашумелите звезди на футбола в последно време – Мохамед Салах, има договорка с Ливърпул до лятото на 2023-а година. Журналистът Кевин Палмър, от който често излизат новини за шесткратния европейски клубен шампион, обаче призна, че витае усещане, че египтянинът няма да поиска да преподпише своя договор с „червените”.

Неговото заключение е, че шефовете на Ливърпул може и да преценят да продадат футболиста през това лято, за да генерират сериозен приход от него, защото в противен случай, ако се стигне до другото лято и няма нов договор между страните, то цената на Салах би се сринала заради оставащия тогава негов контракт, както и напредването на възрастта.

Най-близо до подписване на нов договор е вратарят Алисон Бекер, който трябва в близките дни да парафира нов контракт с клуба до 2026-а година. Върджил ван Дайк, Джордан Хендерсън, Фабиньо, Садио Мане и Роберто Фирмино обаче също са разглеждани за потенциални преговори.