Ливърпул ще трябва да се раздели с Мохамед Салах, ако някой трябва да бъде продаден през лятото, заяви бившият футболист на отбора Дон Хътчинсън. Той смята, че Садио Мане струва много повече от спекулираните 140 милиона, докато египтянинът "понякога е толкова зле, че направо не може да бъде истина".

"В никакъв случай не бих приел 140 милиона лири за Мане. Няма шанс. Двамата са на една възраст, но Мо Салах, който иначе има прекрасни цифри зад гърба си и това не може да му се отрече, понякога е толкова зле в елементарни футболни неща, че направо не е истина. Случва се да не може да подаде топката на пет метра, да пробва да минава хората по един и същ начин, независимо от коя страна напада“, сподели Хътчинсън пред „ESPN“.

„Ако е по дясното крило, ще пробва безброй пъти с левия крак. Ако пробва да подаде на нападател, прави го през куп от тела. Това не се и не се получава, а ние продължаваме да го гледаме и да е чудим защо Юрген Клоп и другите треньори не са опитали да го научат. Понякога той прави елементарните неща изключително зле, но цифрите му са стряскащи. Мо вкарва адски много и във Висшата лига, и в Шампионската лига“, продължи той.

„Аз не съм съгласен с продажбата на нито един от двамата, не ме разбирайте погрешно. Ако бях Юрген Клоп, щях да искам да ги задържа, но ако трябваше да избирам един от тях, това щеше да бъде Мо Салах. Ако ми предложеха смяна с някой като Джейдън Санчо, със сигурност щях да се съглася", заяви още Хътчинсън.