Испанският шампион Барселона ще трябва да плати Ливърпул допълнителни 20 милиона евро, ако Филипе Коутиньо се завърне на „Камп Ноу“ през следващия сезон и изиграе още 24 мача за клуба. „Каталунците“ вече са платили на европейските шампиони общо 135 милиона евро за бразилеца, като има още две клаузи, които могат да доведат сделката до 160 милиона евро.

„Marca“ информира, че първоначалната такса за играча беше 120 милиона евро, докато допълнителни 5 милиона евро бяха платени, след като той изигра 25 мача за испанците, докато още 10 милиона евро бяха платени след квалификацията в Шампионска лига.

Има клауза от 20 милиона евро, ако Коутиньо достигне 100 мача за Барселона. Към момента той вече участва в 76 мача, така че още 24 участия биха предизвикали тази клауза. Освен това Барса щеше да плати на Ливърпул 5 милиона евро отгоре, ако спечели Шампионската лига с Коутиньо.

Тимът на Байерн Мюнхен, където Коутиньо в момента е под наем, има възможност да купи бразилския национал за 120 милиона евро в края на кампанията, но се твърди, че „баварците“ няма да се възползват от тази възможност.

Твърди се, че Барселона има желание да продаде бившата звезда на Ливърпул тази година, за да събере жизненоважни средства, докато играчът има малък интерес да се върне в Интер или да се присъедини към Пари Сен Жермен и вместо това има желание да премине в Англия, където интерес проявяват Челси, Евертън, Нюкасъл и Лестър.