Ливърпул се интересува силно от дефанзивния халф на Аталанта Едерсон и дори е предложил 45 милиона евро за правата му, твърди бразилският журналист Жорже Никола. Все още не е ясно дали мърсисайдци са получили отговор на предложението си. Предполага се, че бергамаските оценяват 24-годишния бразилец на около 50 милиона, така че едва ли ще е проблем двата клуба да се разберат, в случай че Ливърпул наистина има сериозен интерес.

Едерсон привлече вниманието със силното си представяне през целия сезон. Той бе и един от най-добрите играчи във финала в Лига Европа срещу Байер Леверкузен. Бразилецът действа много енергично при пресата и отнемането на топката, което би свършило чудесна работа за стила на новия мениджър на Ливърпул Арне Слот. От няколко дни се твърди, че нидерландецът не смята да разчита на привлечения по спешност през миналото лято Ватару Ендо и иска клубът да привлече качествен дефанзивен полузащитник.

Ливърпул проявява интерес и към друга звезда на Аталанта. Става дума за сънародника на Слот - Тюн Копмайнерс, който е трансферна цел и на Ювентус. Двамата работеха заедно в АЗ Алкмаар, така че много добре познават качествата си.