Футболистът на Реал Мадрид Мартин Йодегаард е имал оферти да се присъедини към Ливърпул или Аякс преди началото на сезона, това заяви бившият му треньор Леонид Слуцкий. Норвежкият национал се присъедини към Реал Сосиедад под наем през юли и се представя отлично в тима, заемащ четвърто място в Ла Лига.

Високо оценяваният полузащитник подписа с Реал Мадрид през 2015 година, но изигра само 32 минути за тях в Ла Лига, прекарвайки по-голямата част от времето си извън клуба под наем. Миналата година той игра за тима на Слуцкий – Витес, а бившият му наставник разкри, че Ливърпул е бил сред тези отбори, които са пропуснали да вземат Йодегаард.

"Времето му във Витес бе важно за него", каза Слуцкий пред „EFE“.

"Той беше един от най-добрите играчи в Ередивизи и имаше много оферти. Не само от Реал Сосиедад, но и от Ливърпул и Аякс. За мен е чест да имам дял в израстването на Мартин. Той беше във фитнеса всеки ден и внимаваше много относно храненето си. Той е супер професионалист, почти робот. Мартин е един от най-добрите професионалисти, които съм виждал в живота си", каза още руският специалист.

"Сигурен съм, че Йодегаард е готов да играе за Реал Мадрид. Той вече играе на най-високо ниво и ако Реал му даде шанс, Мартин ще спечели титулярно място", добави още Слуцкий.