Ливърпул е готови да сложи край на надпреварата за полузащитника на Брайтън - Алексис Мак Алистър, като плати 70 милиона паунда за правата му, твърди The Mirror. Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал също проявяват интерес към световния шампион, но се смята, че 24-годишният аржентинец е готов да обвърже бъдещето си с Ливърпул.

„Червените“ също са фаворити за подписа на английския национал Мейсън Маунт за около 50 милиона паунда, но трансферът на 24-годишния халф зависи от това дали новият мениджър на „сините“ - Маурисио Почетино, ще позволи клубът да се раздели с него.

БГНЕС / BGNES 
18 снимки

Наставникът на Ливърпул – Юрген Клоп вярва, че привличането на Мак Алистър, закупен само за 4 милиона паунда от Архентинос Хуниорс през януари 2019-а година, е отлична алтернатива на Джуд Белингам от Борусия Дортмунд, който в един момент бе трансферна цел №1 на клуба. Само са английския национал обаче ще е необходима почти същата сума, колкото за Мак Алистър и Маунт. Сега суперталантът е все по-близо до трансфер в Реал Мадрид.

Мърсисайдци също са отправил запитване относно възможността да вземат Орелиен Чуамени, но „Лос Бланкос“ не искат да продават 23-годишния французин, когото взеха от Монако миналото лято и изпревариха именно Ливърпул за подписа му.

През лятото от „Анфийлд“ ще си тръгнат редица играчи от халфовата линия, сред които Джеймс Милнър, Алекс Окслейд-Чембърлийн, Наби Кейта и Артур Мело.