В последните седмици в Ливърпул има сериозни проблеми с контузени полузащитници, което принуди мениджърът Юрген Клоп да се откажа от плановете си да не привличат нови играчи на трансферния пазар. Тези обстоятелства доведоха до взимането под наем на Артур Мело в последния ден от трансферния прозорец.

Качествата на бразилеца обаче не са оценявани по най-добрия начин, като дори се появиха информации, че Клоп има желание да прекрати договора му още през януари.

Независимо дали Артур ще остане или ще си тръгне след Нова година, Ливърпул трябва да реши какво да прави с Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн, които могат да станат свободни агенти следващото лято. Тъй като в момента се очаква и двамата да напуснат, планът, ако е осъществим, изглежда е Ливърпул да даде време до следващото лято, където ще направят всичко възможно да вземат Джуд Белингам от Борусия Дортмунд.

Въпреки това е много вероятно „червените“ да срещнат убийствена конкуренция за неговия подпис в лицето на Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и Реал Мадрид и по тази причина може да се насочат към други цели през зимния прозорец.

Едно от имената, за които се спекулира, е това на полузащитника на Шефилд Юнайтед Сандер Берге, пише „Mirror“. Норвежката звезда направи добро впечатление във Висшата лига с екипа на „остриетата“, преди те да изпаднат във второто ниво. Той беше силно свързвана със завръщане във Висшата лига през лятото и се смяташе, че Челси и Ливърпул се интересуват от придобиването неговите услуги.