Отборите на Ливърпул и Тотнъм се интересуват от звездата на Наполи Лоренцо Инсиние. Договорът на 30-годишния футболист изтича след само година и за момента той не може да се разбере с президента Аурелио Де Лаурентис за неговото удължаване.

Това може да накара боса на „партенопеите“ да продаде крилото през лятото. Той дори намекна нещо подобно наскоро:

„Ако му е омръзнало да играе при нас и иска да обикаля из Европа, това е негово решение“. А двата английски гранда се готови да отправят оферти за него, твърди „Daily Mirror“.

Инсиние в момента е с националния отбор на Италия на UEFA EURO 2020. Той направи някои много силни мачове в турнира и това със сигурност допълнително ще увеличи интереса към него, но пък и ще вдигне цената му.

Футболистът е продукт на школата на Наполи и досега не е заявявал публично, че иска да си тръгне. Той обаче иска заплатата му да бъде увеличена на 5 милиона евро на сезон, за да преподпише, докато Де Лаурентис е склонен да му предложи не повече от 3,5 милиона евро.

Желаната от Инсиние заплата няма да е проблем нито за Тотнъм, нито за Ливърпул. Лондончани наскоро назначиха Фабио Паратичи за спортен директор, а той познава добре качествата на италианския национал и с радост би го довел в клуба, ако се отвори подобна възможност.

В същото време Ливърпул отдавна има интерес към Инсиние. В клуба все по-усилено се говори, че през лятото може да има някои промени в предни позиции, така че евентуалното негово привличане не е изключено.