Отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул научиха колко ще им струва да привлекат звездата на Монако Аурелиен Чуамени във Висшата лига. 22-годишният полузащитник се превърна в един от исканите млади играчи, след като помогна на „монегаските“ да се борят за европейско участие и догодина.

Смята се, че Реал Мадрид, Челси, Ювентус и Пари Сен Жермен също имат сериозен интерес към Чуамени, който се присъедини към Монако от Бордо през 2020 година и вече има близо 100 мача за настоящия си клуб.

Сега обаче „AS“ съобщава, че Манчестър Юнайтед и Ливърпул са основните фаворити за подписа на младока и се очаква от Монако да поискат около 70 милиона евро за правата му.

Привличането на нов халф ще бъде приоритет за „червените дяволи“, които следят още английския национал Деклан Райс. Въпреки това, цената, която се очаква да поискат от Уест Хем (над 100 милиона паунда според британските медии) би била значително по-висока от сумата, която струва Чуамени.

„AS“ предполага, че посочената сума за французина обаче е твърде висока за Реал Мадрид. Очаква се Челси и Ювентус също да им е трудно да покрият исканата цена, въпреки че все още остава въпросът дали новите собственици на лондончани ще бъдат готови да правят големи покупки още това лято.