Германският шампион Байерн Мюнхен е все по-вероятно да се раздели със своя полузащитник Райън Гравенберх, като интерес към него определено не липсва. Най-сериозен такъв към 21-годишния нидерландец има от страна на Манчестър Юнайтед и Ливърпул, като клубове от Серия А също следят ситуацията около него.

The Mirror твърди, че баварците дори вече са определили цена, срещу която биха продали бившия играч на Аякс, когото привлякоха през миналото лято. Тогава Байерн плати за него 18 милиона евро плюс още пет милиона под формат на бонуси. Поставената сега цена е почти същата – около 25 милиона евро.

Гравенберх записа само три мача като титуляр в Бундеслигата през миналия сезон. Самият той иска да премине в клуб, в който да играе повече. Нидерландецът не взе участие в първите два мача на Байерн за този сезон – загубата от РБ Лайпциг за Суперкупата и победата над Вердер Бремен в първия кръг от Бундеслигата.

Британското издание пише още, че Ливърпул и Манчестър Юнайтед вече са отправили оферти за Гравенберх, но не разкрива размерът на предложенията.

В същото време Daily Mail съобщава, че мърсисайдци са провели разговори с Кристъл Палас и за халфа Шейк Дукуре. Малийският национал впечатли по време на дебютния си сезон на „Селхърст Парк“, след като се присъедини към лондончани от Ланс за 22 милиона паунда миналото лято. Дукуре записа общо 34 мача за „орлите“ през миналия сезон.

Миналата седмица Ливърпул подсили халфовата си линия с японския национал Уатару Ендо от Щутгарт за 16 милиона паунда. Мениджърът на „червените“ – Юрген Клоп, обаче иска да усили средата на терена, след като пропуснаха да прилекат Мойсес Кайседо и Ромео Лавия, които избраха да преминат в Челси.