Ливърпул и Челси са сред редицата клубове, които продължават да следят ситуацията с халфа на Брайтън Мойсес Кайседо, пише Sky Sports. Еквадорецът има още две години и половина от договора си с „чайките“, които са наясно с интереса към звездата си.

Дуото от Висшата лига си набеляза Кайседо след впечатляващото му представяне с Еквадор на Световното първенство в Катар. Брайтън обаче няма намерение да се разделя с 21-годишния футболист през януари и не е под натиск да го продава, тъй като договорът му с клуба от южна Англия е до 2025-а година.

Кайседо започна от първата минута и в трите мача на Еквадор на Мондиала, като отбеляза попадение при поражението с 1:2 от Сенегал, но тимът му не успя да се класира за елиминационната фаза.

Брайтън привлече Кайседо от Индепендиенте дел Вале за 5 милиона паунда през февруари 2021-а година, когато настоящият мениджър на Челси Греъм Потър беше начело на „чайките“. Английският специалист има интерес да се събере отново с бившия си подопечен, докато мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, желае да вземе нов полузащитник, с който да подсили проблемната си халфова линия.