Ливърпул подготвя двоен трансферен удар през лятото. The Times твърди, че „червените“ ще се опитат да привлекат както за звездата на Борусия Дортмунд, така и за полузащитника на Уулвърхемптън - Матеус Нунеш това лято, а во добавка към това Роберто Фирмино може да подпише нов договор с клуба от „Анфийлд“.

Английският полузащитник Белингам е обект на голям интерес от страна на редица европейски грандове, сред които Реал Мадрид, Манчестър Сити, но Ливърпул се смята за един от фаворитите за подписа на младока. 19-годишният халф, който игра за Англия на Световното първенство в Катар, е основната трансферна цел на мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп. В Дортмунд обаче остават уверени, че може да задържат Белингам въпреки интереса от страна на най-големите клубове в света.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

„Червените“ обаче няма да се задоволят само с едно ново попълнение, за да обновят халфовата си линя, тъй като те също така искат да вземат и Матеус Нунеш от Уувлс. 24-годишният португалец вече е привлякъл вниманието на Клоп, въпреки че пристигна на „Молиню“ едва през миналото лято от Спортинг Лисабон. Преди време той беше определен като един от най-добрите играчи на своята позиция в света от мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола.

Ливърпул не само ще се опита да освежи отбора си по време на летния трансферен прозорец след слабата кампания до момента, но също така иска да задържи и нападателя Роберто Фирмино. Има много спекулации около бъдещето на бразилеца, тъй като договорът му изтича след края на кампанията. Сега обаче 31-годишният Фирмино е готов да подпише нов договор за две години въпреки предложението от Саудитска Арабия към него.