Отборът на Ливърпул ще продаде защитника Натаниел Филипс през зимния трансферен прозорец, тъй като няма желание да го праща под наем, пише „Sun“. Смята се, че Уест Хем се интересуват от бранителя, тъй като търсят заместник на контузения Анджело Огбона.

На 24-годишния Филипс ще му бъде разрешено да напусне, но само в директна продажба, като цената му е около 10 милиона паунда. „Чуковете“ пък са под натиск, тъй като другите цели за подсилване на защитата, като Джеймс Тарковски от Бърнли, са твърде скъпи и едва ли ще могат да ги привлекат през следващия месец.

Gulliver/GettyImages
83 снимки

Филипс е разглеждан на „Лондон Стейдиъм“ като алтернатива, но Ливърпул не желаят да го отдават под наем и са готови само на директна продажба. Той получи контузия по време на двубоя с Милан с Шампионската лига, но се очаква да бъде готов в началото на новата година.

През миналия сезон Филипс изигра 17 мача във Висшата лига за отбора на Юрген Клоп, когато „червените“ имаха сериозна криза с контузени бранители. Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип не играха почти през цялата кампания, но Филипс се представи добре.

След завръщането и на тримата обаче той записа едва две участия през този сезон - едно в Карабо Къп и по-рано тази седмица срещу Милан в ШЛ. В същото време на „Анфийлд“ привлякоха и защитника на РБ Лайпциг Ибрахима Конате.

Отборът на Клоп е допуснал само 12 гола в 16 мача от Висшата лига досега през този сезон.