Ливърпул е готов да направи оферта за централния защитник на Челси Леви Колуил. 90min твърди, че „червените“ са уверени, че могат да привлекат 20-годишния бранител, въпреки настояването на „сините“, че той не се продава.

Колуил, който беше една от звездите при успеха на Англия на Европейското първенство за младежи до 21 години това лято, впечатли изключително много по време на наема си в Брайтън през миналия сезон. „Чайките“ вече се провалиха с няколко оферти да го привлекат за постоянно.

Челси обяви още през януари, когато Брайтън за първи път пусна идеята за постоянен договор, че не иска да продаде защитника. 90min обаче твърди, че Колуил далеч не е убеден, че дългосрочното му бъдеще трябва да е в Челси, въпреки настояването им, че той ще получи шанс да се докаже през предстоящия сезон.

Настоящият договор на Колуил изтича през 2025-а година и лондончани се стремят да го удължат, но в момента преговорите са в застой. Челси даде ясно да се разбере, че играчи, които не желаят да подпишат нови договори, ще бъдат продадени. Примерите бяха напускането на Мейсън Маунт и Матео Ковачич това лято.

Ливърпул се съсредоточи върху освежаването на халфовата си линия и вече привлече Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай, а сега се очаква да се насочат и към защитата, а Колуил е в полезрението им. „Червените“ също проявяват интерес към Мики ван де Вен от Волфсбург, който преговаря с Тотнъм, но Колуил се очерта като основна цел на мърсисайдци, които вярват, че той иска да се премести на „Анфийлд“.