Ръководството на Ливърпул е готово да плаща по 200 хиляди паунда седмична заплата на Върджил ван Дайк само и само бранителят на Саутхемптън да се съгласи на трансфер. Според вестник „Мирър” мърсисайдци ще опитат да не изостават и на йота от останалите си конкуренти за подписа на 25-годишния холандец.

Бившият играч на Селтик се очертава като едно от горещите имена на летния трансферен пазар, като се предполага, че цената му ще достигне 50 милиона паунда. Манчестър Сити, Арсенал и Челси също желаят исполина в редиците си.

Конте разполага с 233 милиона за трансфери в Челси

Ливърпул отдавна проявява интерес към Ван Дайк, а в последно време доказа, че умее да върти бизнес със „светците”. Именно от „Сейнт Мерис” при „червените” дойдоха фигури като Адам Лалана, Садио Мане и Деян Ловрен. Единствено последният не се представя така убедително и не е чудно, че мениджърът Юрген Клоп желае да засили конкуренцията за постовете на централните бранители.

Гуардиола получава 250 милиона за нови играчи

Според „Мирър” на този етап Ван Дайк е единственият защитник, върху който Ливърпул се е фокусирал. Участието на мърсисайдци в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига е важен коз в битката, в която Арсенал – който ще играе в Лига Европа – се очертава като аутсайдер.

Саутхемптън не смята да продава звездата си

Ливърпул завърши четвърти във Висшата лига през отминалия сезон 2016/2017 главно защото допусна цели 42 гола във вратата си. С най-добра защита финишира вторият Тотнъм, който инкасира едва 26 попадения в хода на всичките си 38 срещи.